perjantai 12. helmikuuta 2016

Sirkusta koko päivän

Meillä oli tänään ystävänpäiväsirkus. Naapuriryhmän aikuiset olivat suunnitelleet ryhmiensä kanssa laulu- ja leikkihetken sirkusteemalla ja kutsuivat kaikki päiväkodin 8 ryhmää mukaan.

Toissapäivänä kutsun saatuamme kerroin lapsille, että jotain ohjelmaakin sinne pitäisi suunnitella. Muutama tyttö alkoi heti puuhaan. Tarvittiin musiikkia ja oma tila. Etsin Yökyöpelit -lasten cd:n, ja toinen ryhmähuone järjestettiin ohjelman suunnittelijoiden käyttöön.

Seuraavana päivänä yhdellä lapsella oli apinapuku ohjelmaa varten mukana, nykytanssiesitys kappaleeseen Muurahaismummo muistelee oli suunniteltu ja harjoiteltu. Jopa cd-soittimen käyttäjä oli yksi tärkeä ohjelmaan kuuluva henkilö. Päiväpiirissä sitten saimme kaikki nähdä tuon tanssin kenraaliesityksen...ja minä videoin.

Sirkuslauluhetkelle oli sitten tehty pari muutakin meidän ryhmän esitystä, ja varsinaisen lauluhetken jälkeen esityksiä syntyi monia. Poikien ja tyttöjen omat Viisaat mäyräkoirat, pelle-esitykset sekä lisää tanssiesityksiä. Päivä meni sirkustellessa.

Mitä eskarissa tänään opeteltiin, mm.: oman toiminnan ohjausta ja suunnittelua, yhteistä suunnittelua ja ohjelman toteuttamista, kehonhallintaa ja -hahmotusta, musiikin mukaan liikkumista, suuntien hahmotusta.... sekä saivat onnistumisen kokemuksia sekä yhdessä koettuja ilon hetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti