torstai 5. marraskuuta 2015

Anni Swan: Vuorenpeikko ja paimentyttö

Olimme sopineet Itä-Suomen yliopiston lastentarhanopettajakoulutuksen kanssa yhteistyöstä metsä-aiheen käsittelystä draaman ja lastenkirjallisuuden kautta. 
Lastentarhanopettajakoulutuksen 1.vuosikurssi valmistaisi opintoihinsa liittyen projektin Anni Swanin sadusta Vuorenpeikko ja paimentyttö.
Opiskelijat tutustuivat tiloihin ja materiaaleihin ennakolta huolellisesti, sekä olivat minuun sähköpostitse yhteydessä suunnitellessaan projektia. Minä puolestani luin Annin Swanin satuja itse sekä tutuistuin taitoihin lukemalla Sirpa Kivilaakson kirjan Lumometsän syli. http://www.sirpakivilaakso.fi/lumometsansyli.html


Lapsille luin sadun ennen opiskelijoiden projektia.
Projektissa tarvittavat kepit taikasauvojen valmistamista varten olimme keränneet metsäretkellä lokakuussa. Lapset tiesivät, että he tulevat tekemään kepeistä taikasauvoja. 

**********
Mielenkiintoista omalta kannaltani tässä satuprojektissa on myös se, että muistan pari vuotta sitten lukeneeni myös elämänkertateoksen Hellevi Arjava: Swanin tytöt (2007), mikä myös valottaa omaa näkemystäni kirjailijasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti