tiistai 26. tammikuuta 2016

Tule! Pitäisi saada tämä alus lentämään!

Avaruuselokuvien tekeminen animaation ja viherkangas-tekniikan avulla tuli todella suosituksi toiminnaksi ryhmässä. Jotkut lapset jopa leikkivät ja suunnittelivat elokuviaan ja rakennelmiaan vihreän kankaan alla majassa.

Mitä siinä sitten oikein tapahtuu?

Lapset ovat rakentaneet aluksensa usein isossa porukassa, kommentoiden keskenään rakennelmia. Lapset ottavat mallia kaverilta tai kehittelevät itse uutta, jota esittelevät toisille. Tunnelma on iloinen, kaveria kannustava ja uutta luova. Pareittain lapset voivat myös toimia edellä kuvaamallani tavalla.

Kun alus on omasta ja kaverin mielestä valmis, he alkavat pareittain tai kolmen lapsen ryhmissä kehitellä leikkiä. Tässä vaiheessa he tulevat pyytämään elokuvan kuvaamista. 
Kuvauspaikalla kankaan päällä lapset leikkivät ensin elokuvansa, siis he suunnittelevat leikkien. 
Sitten voimme aloittaa kuvaamisen. Animaatiota kuvatessahan leikki paloitellaan yksittäisiksi kuviksi, siis lapset tutkivat yhteisen leikkinsä ja oman sekä kaverin toiminnan yksittäisinä hetkinä, kuvina! 

Animaation tekemisestä tuli meille oivallinen yhteisleikin ja vuorovaikutustaitojen harjoittelun väline lasten kanssa. Kaikki lapset innostuivat ja hyötyivät siitä, mutta joillekin se oli erityisen tärkeä ja motivoiva oppimisen muoto.

Ja mikä tärkeintä, lapsi voi itse esitellä kuvattua ja tallennettua elokuvaa kotona blogista vanhemmilleen ja muille läheisilleen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti