keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Vielä yksi ryhmätyö metsäkauriista

Päätimme lasten kanssa tehdä vielä yhden ryhmätyön metsäkauriista. Tällä kertaa teimmekin sen iPadilla pienryhmässä, jossa oli 8 lasta. Lasten käytössä oli kolme iPad miniä ja yksi tavallinen iPad, siis parilla oli aina yksi laite käytössään. Minulla oli oma iPad ja AV-projektori, jolla näytin kuvat seinälle.
Päätin käyttää tällä kertaa ThingLink -sovellusta. Aikaisemmin olin tehnyt lapsille joulukalenterin samalla sovelluksella, joten sen kanssa toimiminen oli  lapsille tuttua.

ThingLink tekijänä Thinglink
https://appsto.re/fi/SrrLM.i

Keräsin iPadin kuvakirjastoon valmiiksi minun ja lasten ottamia kuvia ja kuvakaappauksia, jotka liittyivät riistakameran asennukseen, metsäkauriiseen ja metsään. Esittelin lapsille sovelluksen toiminnan AV-projektorin avulla sekä katselimme kuvia aiheesta.
Kansikuvaksi valikoitui kuvakaappaus riistakameran kuvasta, jossa oli metsäkauris.
Lapset etsivät pareittain iPadeiltaan googlen sanahaun avulla tietoa metsäkauriista. He kirjoittivat yhdessä parin kanssa hakukenttään sanan 'metsäkauris'. Heijastin saman haun projektorilla seinälle, yhdessä valitsimme sieltä metsästäjäliiton sivut http://www.metsastajaliitto.fi/node/98

Jotkut lapset osasivat jo lukea, joten tietoja todellakin alettiin lukea yhdessä. Muisteltiin myös mitä oli aikaisemmin kirjoitettu askartelemalla tehtyyn metsäkauris-ryhmätyöhön. Tuo ryhmätyö oli seinällä.
ThinLinkin pallukoihin lapset sitten valitsivat, mitä kuvia tai kirjoituksia lisättiin. Minä lisäsin vielä sinne linkkejä.

Tälläinen siitä sitten tuli:



Päiväpiirissä yhdessä kaikkien lasten kanssa vielä katsoimme tuon lasten tuotoksen.

Metsäprojektimme jatkuu edelleen ryhmätöillä muista eläimistä sekä omaa metsäsatua tehden. Laululekki Piilometsän poluilla, jossa piilometsässä tavataan erilaisia suomalaisia metsän eläimiä, on myös tullut tutuksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti